به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبر ساز، در مسیر پیادهروی اربعین حسینی موکبهای بسیاری وجود دارد که به توزیع غذا بین زائران میپردازند و در این مسیر غذاهای متنوعی از سوی موکبداران طبخ میشود. موکبهای ایرانی نیز امسال در کنار موکبهای عراقی خدمات ارائه میدهند که یکی از این خدمات، طبخ و توزیع غذا است.
با توجه به گرمای هوا در ایام اربعین امسال، موکبداران باید در تهیه و توزیع غذا بین زائران به مسائل بهداشتی توجه ویژه داشته باشند. از طرفی هم زائران به منظور حفظ سلامت باید از مصرفه بیرویه غذا یا حتی استفاده از غذاهای غیربهداشتی خودداری کنند تا در مسیر با مشکلی مواجه نشوند.
در آستانه اربعین حسینی، خبر ساز در بسته خبری «دانستنیهای زائر» به ارائه راهکارهایی برای آمادگی زائران اربعین و ارائه نکاتی به منظور آسان شدن سفر عاشقان حسینی در اربعین میپردازد که در این بخش به برخی نکات درباره نحوه استفاده از غذاهای موکبها اشاره میکنیم.
۱. عراقیها میزبان اصلی زیارت اربعین هستند که با جان و دل به زائران حسینی خدمت میکنند و همواره اصرار دارند تا زائران حتی لحظهای به موکب آنها بیایند و بتوانند در ثواب زائران شریک شوند. بر همین اساس، تا حد امکان به موکبهای کوچک هم سر زده و فقط به موکبهای بزرگ و با زرق و برق خاص نروید.
۲. با توجه به تنوع غذایی در مسیر پیادهروی اربعین، بین غذای ایرانی و عراقی فرقی قائل نشوید. از طرفی هم در جایی که غذای ایرانی توزیع میشود، همه فریاد نزنید «غذای ایرانی!». چرا که موکبهای عراقی یا حتی سایر کشورها هیچگاه فریاد نمیزنند که غذای عراقی یا لبنانی!
۳. تنوع غذایی موجب نشود که از همه غذاهای موکبها بخورید و هر آنچه به شما تعارف میکنند را مصرف کنید. چرا که این کار موجب میشود که برای ادامه مسیر سنگین و با مشکلاتی مواجه شوید.
۴. از اسراف کردن بپرهیزید. اگر غذایی را دوست ندارید، برندارید؛ چرا که عراقیها از این کار به شدت ناراحت میشوند. اگر هم با اصرار میزبان مجبور شدید غذایی را که دوست ندارید بردارید، به روی خودتان نیاورید و از آنها تشکر کنید.
۵. قبل از مصرف غذا به تمیز بودن دستها توجه داشته باشید و از مواد ضدعفونی یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
۶. از مصرف حجم بالای غذاهای سنگین پرهیز کنید. وعدههای غذایی را بیشتر و حجم غذاها را کاهش دهید.
۷. میوهها را قبل از خوردن تا حد امکان بشویید یا از شسته بودن آن قبل از مصرف اطمینان داشته باشید. همچنین برای حفظ آب بدن و جلوگیری از بروز مشکل گوارشی مصرف میوهها را جدی بگیرید. علاوه بر این، میوهها را همراه غذا میل نکرده و به عنوان میان وعده از آن استفاده کنید.
۸. با توجه به احتمال برخی بیماریها همچون وبا، از آب آشامیدنی بستهبندی استفاده کنید و تا حد ممکن از نوشیدن آب باز و غیربهداشتی خودداری کنید. همچنین به نوشیدن روزانه حداقل ۶ لیوان آب آشامیدنی اهتمام داشته باشید تا در طول مسیر بدنتان دچار کمآبی نشود. البته تا حد ممکن از نوشیدن آب خیلی سرد که موجب بالا رفتن دمای بدن میشود، خودداری کنید.
۹. برخی از غذاهای توزیع شده در مسیر زائران اربعین سرخ کردنی هستند که توصیه میشود همه وعدههای غذایی را غذای سرخ کردنی مصرف نکنید.
۱۰. با توجه به گرمای هوا در ایام اربعین، از دوغ های پاستوریزه و بسته بندی شده به منظور جلوگیری از گرمازدگی استفاده کنید. البته اگر کمی نعناع و پونه که خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش را دارند، به همراه داشته و با دوغ مخطوط کنید، اثربخشی بهتری دارد.
۱۱. مرسومترین غذای عراقیها در ایام اربعین برنج و لوبیا سفید و فلافل است که با توجه به نوع طبخ آنها، بهتر است که از این نوع غذاها روزانه فقط به عنوان یکی از وعدههای غذایی استفاده کنید.
۱۲. غذا را برای همان وعده استفاده کنید و با توجه به گرمای هوا و احتمال فاسد شدن آن، برای وعده غذای بعدی نگه ندارید و غذاهای تازه مصرف کنید.
۱۳. با توجه به خاصیت ضدعفونی پیاز و سیر، در مسیر از مصرف آنها به ویژه پیاز غافل نشوید.
۱۴. در وسایل خود لیموترش را به همراه داشته باشید و روزانه برای بهبود عملکرد بدن و جلوگیری از گرمازدگی آن را مصرف کنید. البته استفاده از قرصهای ویتامین ث نیز برای این منظور توصیه میشود.
دانستنیهای اربعین درباره جلوگیری از گرمازدگی را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/